Λειτουργεί ο νέος ιστότοπος Comenius – Come Closer

Come Closer
Come Closer

Λειτουργεί από τις 2 Δεκεμβρίου 2011 ο νέος ιστότοπος (Web Site) του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιό μας. Το σχολείο μας συμμετέχει στο υποέργο Comenius – “Come Closer Our World is your World” ενός προγράμματος που έχει σαν σκοπό να έρθουν κοντύτερα και να επικοινωνήσουν οι διάφορες εκπαιδευτικές κοινότητες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας). 

Κατά την συνάντηση στην Ρουμανία αποφασίστηκε ο υπεύθυνος για την δημιουργία / συντήρηση του ιστότοπου να είναι η Ελλάδα αντί της Ρουμανίας που ήταν στον αρχικό σχεδιασμό. Ο ιστότοπος του προγράμματος είναι μέρος των “παραδοτέων” που πρέπει να υλοποιήσουν οι συμμετέχοντες.

Το όνομα του ιστότοπου είναι http://comeniuscomecloser.wordpress.com/ και μπορείτε να το επισκέπτεστε οποτεδήποτε για να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του προγράμματος. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου θα ενημερώνεται τακτικά και θα αποτελεί πλατφόρμα δημοσίευσης των δράσεων που υλοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος Comenius.

Η τεχνολογία που ακολουθήθηκε είναι του WordPress.com (τύπου ειδησεογραφικού blog) που είναι δωρεάν και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα (Διαχείριση CMS, Εμφάνιση που στηρίζεται σε CSS, 3gb χώρο, ανέβασμα διαφόρων τύπων αρχείων όπως PDF, DOC, XLS, ODF, JPG κτλ).

Η αρχική σχεδίαση και υλοποίηση έγινε από τον καθηγητή πληροφορικής Ματθαίο Μηλιώνη κλάδου ΠΕ19. Η “ενεργή ζωή” του ιστοτόπου προβλέπεται να είναι 2 χρόνια (όσο και το πρόγραμμα) αλλά υπάρχει η υποχρέωση να διατηρηθεί για άλλα 3 (σύνολο 5).

Περισσότερα για τα προγράμματα Comenius μπορείτε να βρείτε εδώ.