Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ρουμανία

Η "Ελληνική" αίθουσα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με τίτλο Come closer. Our world  is your world στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 5 ημερών στο σχολείο EGO-SCOALA GENERALA της πόλης ARAD στη Ρουμανία. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν οι μαθητές/τριες Βασιλειάδου Σοφία, Φαρασοπούλου Άννα και  Κατικαρίδης Χαράλαμπος και οι καθηγητές/τριες Παπαδοπούλου Ήβη, Μηλιώνης Ματθαίος και Δεληγιάννη Μαρία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε η πρώτη γνωριμία με τους συνεργάτες του προγράμματος οι οποίοι προέρχονται από 7 κράτη (Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Τουρκία, Σουηδία, Ολλανδία και Ελλάδα), επιλέχτηκε το σχέδιο που θα αποτελέσει το Logo του προγράμματος (επιλέχτηκε αυτό του Ισπανικού σχολείου) και μπήκαν τα θεμέλια για την δημιουργία του κεντρικού site του προγράμματος, αποστολή που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει το σχολείο μας.

Στη πρώτη αυτή συνάντηση η αποστολή του σχολείου μας είχε την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας, να επισκεφτεί διάφορα αξιοθέατα της περιοχής, να δοκιμάσει τοπικές γεύσεις και να χορέψει στους ρυθμούς της Ρουμάνικης παράδοσης.

Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική και τα οφέλη που αποκόμισαν καθηγητές και μαθητές πολλά. Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 18-22 Φεβρουαρίου. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να τους προσφέρουμε επάξια φιλοξενία όπως αρμόζει στην Χώρα μας.