ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/5/2021

Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά με υγεία
Εύχομαι η ανάσταση του Κυρίου να φέρει στις οικογένειες σας αγάπη, ειρήνη και ελπίδα και να αναστήσει όλα εκείνα τα στοιχεία του Πολιτισμού μας που δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουν πληγεί λόγω της διασποράς του covid-19  .          Επί του άμεσου πρακτικού ζητήματος σχετικά  με τη διαχείριση του ανοίγματος του σχολείου, παρακαλώ διαβάσετε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες:
1.  Μέχρι την Παρασκευή 7/5 έχετε τον χρόνο να προμηθευτείτε/εφοδιαστείτε από τα φαρμακεία της περιοχής σας τις εξετάσεις  ταχείας ανίχνευσης  τα γνωστά δωρεάν self test,  έχοντας μαζί σας και το AMKA και να συμπληρώσετε  τη σχολική κάρτα covid-19 σε μορφή word . 
2.  Από Δευτέρα 10/5 τα παιδιά/μαθητές που προσέρχονται στο σχολείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε και το έντυπο της δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος. Η δήλωση αυτή δύναται να είναι όπως σας ενημερώσαμε και πριν τις διακοπές του Πάσχα, είτε εκτυπωμένη από το σύστημα  (ιστοσελίδα self testing. gov),είτε σε μορφή Υ/Δ , ή σε μορφή  ιδιόχειρου σημειώματος. Στην τελευταία περίπτωση.  Ο κάτωθι υπογεγραμμένος……… κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας…. τάξης…… δηλώνων υπεύθυνα  ότι το παιδί μου υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης covid-19  την …….. (ημερομηνία/βράδυ της Κυριακής) και το αποτέλεσμα βγήκε αρνητικό. Βεβαίως όσοι  δεν έχετε δυνατότητα εκτύπωσης μπορείτε να στέλνετε  τις δηλώσεις σας στο mail του σχολείου. Σε σοβαρή περίπτωση το τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και τη Δευτέρα το πρωί (10/5). Αν κάποιος βγει θετικός την Κυριακή  ενημερώνει τον Διευθυντή του σχολείου (6946582231) και  παραμένει σπίτι του εφόσον υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ μοριακής διάγνωσης σε κάποιο κέντρο Υγείας.  
3.  Η σχολική κάρτα θα επιδεικνύεται τις πρώτες-πρωινές ώρες στους καθηγητές σας δύο φορές την εβδομάδα. Οι εξετάσεις αυτές (self-test) θα πρέπει να διενεργούνται/γίνονται από εσάς με βάση τις οδηγίες που σας είχαμε ενημερώσει εκ των προτέρων (ιστοσελίδα:  self-testing,gov) κάθε Κυριακή και Τετάρτη βράδυ. Σε ενδεχόμενο θετικού αποτελέσματος  ειδικά Τετάρτη βράδυ, παρακαλώ ενημερώνετε άμεσα τη Διεύθυνση του σχολείου (2532022041) ώστε να ενημερωθούν οι γονείς των υπολοίπων μαθητών  για την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος στον οποίο ανήκει ο μαθητής .
4.  Στόχος όλων μας είναι να περιορίσουμε για άλλη μια φορά την επιπλέον ταλαιπωρία και αναστάτωση που μας έφερε η εν λόγω πανδημία  αλλά, για να το πετύχουμε αυτό,  χρειάζεται να επιστρατευτεί στο μέγιστο βαθμό η καλή διάθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ – μηδενός εξαιρουμένου γονέα,  εκπαιδευτικό.Όσοι γονείς χρειάζονται περαιτέρω οδηγίες, διευκρινήσεις παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση του σχολείου μας
Ζητούμε συγνώμη γι’  αυτό το μακροσκελές υπόμνημα οδηγιών, απλώς κατανοείτε ότι  πρέπει όλοι μας να τηρήσουμε τα απαραίτητα μέτρα/οδηγίες ώστε να πετύχουμε μια ήρεμη έναρξη  από Δευτέρα (10/5/2021) και να αποφύγουμε τυχόν εντάσεις  σε ένα ούτως  η  άλλως επιβαρυμένο τελευταίο ημίχρονο της σχολικής χρονιάς μέχρι και ην Παρασκευή 11/6/2021.
                Να είστε όλοι καλά, να έχετε πάντα υγεία και καλή δύναμη!!
             Με εκτίμηση!!             Ο Διευθυντής        Καρακύριος Δημήτριος