Ενημέρωση γονέων & μαθητών

Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές του Γυμνασίου Σαπών ότι η επικοινωνία για ενημερώσεις σχετικά με τον τρόπο της Τηλεκπαίδευσης θα γίνεται με τους εξής τρόπους:

 • μέσα από την ιστοσελίδα μας
  http://gym-sappon.rod.sch.gr/
 • στο τηλ. 2532022041
 • με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο όπως κοινωνικά δίκτυα (λχ. facebook)

Γονείς

Γενικές πληροφορίες

 • Παρακαλούνται οι γονείς να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν, στην βοήθεια σύνδεσης των παιδιών τους στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).
 • Η επαφή του παιδιού με την μαθησιακή διαδικασία είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα.
 • Το σχολείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δύσκολες αυτές στιγμές που όλοι βιώνουμε.
 • Το ΠΣΔ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης των συστημάτων του. Ο όγκος των χρηστών του τελευταίου διαστήματος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην σύνδεση και πλοήγηση στις ιστοσελίδες και σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει. Σιγά σιγά θα υπάρξει μια εξομάλυνση αυτών των προβλημάτων. Για αυτό τον λόγο αν κάποια ενέργεια, σας επιστρέφει λάθος, τότε μάλλον πρόκειται για υπερφόρτωση του συστήματος. Είτε ξαναπροσπαθείτε είτε το αφήνετε για κάποια άλλη ώρα/μέρα.

Μαθητές:

Λογαριασμοί

Οι μαθητές για την επικοινωνία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς θα χρησιμοποιήσουν τους σχολικούς λογαριασμούς τους, που έχουν δημιουργήσει στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής.

 • Δεν απαιτείται να δημιουργήσετε καινούργιο λογαριασμό
 • Όσοι μαθητές δημιούργησαν καινούργιους λογαριασμούς αυτοί ακυρώνονται και χρησιμοποιούνται μόνο οι παλιοί τους λογαριασμοί που τους έχουν δοθεί στο μάθημα της πληροφορικής.
 • Αν δεν θυμάστε τους κωδικούς ανατρέξτε στο έγγραφο που σας έχει δοθεί ή στο βιβλίο ή στο τετράδιο σας. Καινούργιοι κωδικοί δεν δίνονται!

Σχολικά Email

Όπως προαναφέρθηκε η επικοινωνία των μαθητών θα γίνεται μέσω των σχολικών λογαριασμών (emails).

Για να συνδεθείτε πληκτρολογείτε την διεύθυνση ή πατάτε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://webmail.sch.gr/express/

Και βάζετε το δικό σας “όνομα χρήστη” και τον “κωδικό” όπως φαίνεται στην εικόνα

Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
πληκτρολογείτε την διεύθυνση ή πατάτε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://eclass.sch.gr/

 1. Συνδέεστε με τον σχολικό λογαριασμό σας πατώντας στο κόκκινο σύνδεσμο (βλ. παρακάτω εικόνα)
 2. Επιλέγετε το μάθημα που θέλετε να δείτε από το χαρτοφυλάκιο σας
 3. Αν κάποιο μάθημα δεν μπορείτε να το δείτε τότε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την διαθέσιμη λίστα με όλα τα μαθήματα. https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1695