Η Ώρα του Κώδικα ( Hour Of Code) 26 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2018

Η εβδομάδα της Ώρας του κώδικα έληξε. Δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Τι είναι η Ώρα του Κώδικα; Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που έχει σκοπό την προώθηση του προγραμματισμού. Δεν χρειάζεται καμία εμπειρία. Είναι κατάλληλο για ηλικίες από 4 έως 104. Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ.

Οι υπολογιστές είναι παντού, αλλά λιγότερα σχολεία διδάσκουν Πληροφορική από ό, τι πριν από 10 χρόνια. Τα καλά νέα είναι, ότι πρόκειται να το αλλάξουμε αυτό. Αν έχετε ξανακούσει για την Ώρα του Κώδικα, ίσως γνωρίζετε ότι έχει φτιάξει ιστορία. Πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές έχουν δοκιμάσει μια Ώρα του Κώδικα.

Γιατί είναι σημαντική η Επιστήμη των Υπολογιστών; Η επιστήμη των υπολογιστών αλλάζει την βιομηχανία στον πλανήτη. Κάθε μαθητής τους 21ου αιώνα πρέπει να έχει την δυνατότητα να μάθει να δημιουργεί. Βοηθά τους μαθητές, επίσης, να αναπτύξουν  την δημιουργικότητά τους, δεξιότητες για επίλυση προβλημάτον και τους προετοιμάζει για το μέλλον.

Με την Ώρα του Κώδικα, η επιστήμη της πληροφορικής έχει βρεθεί στην αρχική σελίδα των Ιστοσελίδων των Google, MSN, Yahoo! και της Disney.

Πάνω από 100 εταίροι ενώθηκαν για να υποστηρίξουν αυτή την κίνηση. Προπέρυσι, κάθε κατάστημα της εταιρείας Apple στον κόσμο φιλοξένησε μια Ώρα του Κώδικα, και ακόμη και ο Πρόεδρος Ομπάμα έγραψε την πρώτη του γραμμή σε κώδικα, ως μέλος της εκστρατείας. Πέρισυ στο σχολείο μας  η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.
Συνολικά με την Ώρα του Κώδικα ασχολήθηκαν 168 μαθητές και μαθήτριες. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι μια μεγάλη μερίδα μαθητών αφιερώνοντας τον ελεύθερο τους χρόνο

ασχολήθηκαν περισσότερες από 5 ώρες εκτός σχολείου με τον προγραμματισμό. Δείτε την ανάρτηση του 2017 με τα αποτελέσματα.

 

 

 

Σας ζητώ να συμμετάσχετε στην Ώρα των Κώδικα 2018.

26 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2018

Χατζηαγαπίου Ανδρέας,  ΠΕ86

 

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ

Επιλέξτε το τμήμα σας, το όνομά σας και την μυστική εικόνα σας και ξεκινήστε

Τμήμα

URL

QR Code

A1

goo.gl/2c9LzP

A2

goo.gl/Fbta9A

A3

goo.gl/hT5KoK

A4

goo.gl/vojThN

Α5

goo.gl/sCJg4u

B1

goo.gl/sXFGUz

B2

goo.gl/WU8th2

B3

goo.gl/wVXo33

B4

goo.gl/weQFvQ

Γ1

goo.gl/VY2QLr

Γ2

goo.gl/L5Cxok

Γ3

goo.gl/fWopQ5

     
     

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ αν δεν υπάρχει σύνδεση ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Πλατφόρμα

 

https://goo.gl/fUT26g

https://goo.gl/m2za7a

Και αν σας άρεσε το LightBot και θέλετε να παίξετε στον υπολογιστή σας

https://goo.gl/W2Fgj4