ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Δ.Ε. ΣΑΠΩΝ

Μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, με θεατρικά δρώμενα, μουσική, κέφι αλλά και συγκίνηση για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και την αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ τάξης, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του σχολικού έτους 2016-2017 στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών . Οι μαθητές του τμήματος Γ2, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των γυμνασιακών τους σπουδών, αποχαιρέτησαν το Γυμνάσιο, τους καθηγητές και τους μικρότερους συμμαθητές τους ανεβάζοντας τη θεατρική παράσταση «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη, τραγωδία την οποία διδάχτηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Με την παράσταση αυτή, τους δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουν χαρά και ψυχαγωγία, αλλά ταυτόχρονα να περάσουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα : αυτό της αδιάκοπης προσπάθειας του ανθρώπου να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε αδικία, σε κάθε μορφή πολέμου, σε κάθε υποδούλωση του σώματος και της ψυχής και κάθε φαινομενική πλάνη, αναζητώντας πάντοτε την αλήθεια με θάρρος, τόλμη και αυτοθυσία.  Η παράσταση, η οποία ανέβηκε υπό τον συντονισμό της υποδιευθύντριας ? φιλολόγου Ζερδελή Σοφίας, σε συνεργασία με τους φοιτητές της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό σε μαθητές και καθηγητές!

Στο τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε από το Διευθυντή του Σχολείου, κ. Βασλειάδη Μιχαήλ, ο απολογισμός της  χρονιάς , με αναφορά στα σχολικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν , στις πολιτιστικές δράσεις (καινοτόμες δράσεις , εορτές, εκδηλώσεις,  project στα μαθήματα της ΝΕ Γλώσσας και της Λογοτεχνίας), στη φιλοξενία μαθητών 3 γυμνασίων ( Κοζάνης, Λευκάδας , Αθηνών) στο πλαίσιο συνεργασίας των σχολείων μας σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικού χαρακτήρα, στις εκδηλώσεις ημέρας Σταδιοδρομίας με τον υπεύθυνο του ΚΕΣΥΠ και στη λειτουργία δομών, όπως τμήματα ένταξης, τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και συνεργασία με Ιδρύματα και φορείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δ.Π.Θ. , ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών).

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους φοιτητές της Κοινωνικής Διοίκησης για την άψογη συνεργασία, τους μαθητές της Γ΄ τάξης που συμμετείχαν στις θεατρικές εκδηλώσεις της τελετής λήξης —στους οποίους ευχόμαστε στο εξής  Καλή επιτυχία και Καλή Πρόοδο στους νέους δρόμους που τους ανοίγονται στη Λυκειακή εκπαίδευση— , καθώς και τους μαθητές Νταβίδου Χριστίνα ( Β1) και Λουκούμη Συμεών (Β2) , για την επιτυχημένη συμβολή τους στη θεατρική παράσταση «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την κυρία Εφραιμίδου Ειρήνη, για την πολύτιμη βοήθεια στο ενδυματολογικό και στυλιστικό μέρος της παράστασης!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!