Μεγάλη επιτυχία του Σχολείου μας σε αθλήματα στην Μαθητιάδα που έγινε στην Κομοτηνή

Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, βάσει του νόμου 3794/2009, άρθρο 30 και της υπ? αριθ. 48012/Δ5/21-03-2017 απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ αθλοΠΑΙΔΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ», συνδιοργάνωσε με:

–            την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης,

–            τον Δήμο Κομοτηνής και

–            τον Δήμο Καβάλας,

σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας ? Θράκης, την ΧΧΙ ΤΘΤ και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας ? Θράκης,την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017».

Η διοργάνωση σκοπό είχε να μεταφερθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Τα σχολεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν στο αγωνιστικό μέρος των αθλημάτων (Γυμνάσια), στο πολιτιστικό πρόγραμμα (όλα τα σχολεία) ή να επισκεφθούν την εκδήλωση (όλα τα σχολεία) μία ή περισσότερες ημέρες.

Έτσι και το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης συμμετείχε στην Μαθητιάδα με 40 και πλέον μαθητές-αθλητές την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 που πήραν μέρος σε πολλά ολυμπιακά αθλήματα μαθαίνοντας τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και Αθλητισμού οι οποίες γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Πολλές οι συμμετοχές των μαθητών μας αλλά και τα μετάλλια.  Συγκεκριμένα: Πρώτη θέση στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη στα +85 κιλά από τον μαθητή Γολγάκη Άγγελο του Γ1. Πρώτη θέση στην Τοξοβολία από τον μαθητή Κοπανάκη Γεώργιο του Α1.  Δεύτερη θέση στην Άρση Βαρών στα +85 κιλά από τον μαθητή Σταυρίδη Σταύρο του Γ2. Δεύτερη θέση στα 1000 μέτρα στίβου από τον μαθητή Χαριτόπουλο Γρηγόρη του Γ1. Τρίτη θέση από την Ομάδα Βόλλεϋ των αγοριών του σχολείου μας. Επίσης πάρα πολλές συμμετοχές στις οποίες πήραμε την τέταρτη θέση και πολλές συμμετοχές στα ολυμπιακά αθλήματα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια η Γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Δαστερίδου Κυριακή κλ. ΠΕ11 με βοηθούς καθηγητές τις κυρίες Πορτοκαλλίδου Κωνσταντίνα κλ. ΠΕ02, Πορτοκαλλίδου Αναστασία κλ. ΠΕ02, Εφραιμίδου Ειρήνη κλ.ΠΕ01, και Δημητρακάκη Αργυρή κλ. ΠΕ15.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές – αθλητές μας και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς!!!