Επίσκεψη του 50ου Γυμνασίου Αθηνών στο Σχολείο μας

Παρασκευή 28-4-2017 επίσκεψη 43 Μαθητών του 50ου Γυμνασίου Αθήνας στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου: 1) Δίνω ζωή φυτεύοντας και 2)΄Ηλιε μου, ήλιε μου βασιλιά μου, ζέστανέ μας σήμερα.

Στόχος της αυτής της επίσκεψης- δράσης ήταν να έρθουν σε επαφή τα δύο σχολεία και αποδείχθηκε ότι τα σχολείο μας είναι ανοιχτά και δημοκρατικά και δεν ενδιαφέρονται μόνο για την μετάδοση γνώσης αλλά και για την ευαισθητοποίηση των μαθητών τους σε θέματα διαφορετικότητας και αλληλοσεβασμού. Παράλληλα η επίσκεψη αυτή θα βοηθήσει τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ τους έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να εμβαθύνουν σε θέματα αξιών αλληλοσεβασμού  και διαφορετικότητας. Έτσι τελικά οι μαθητές και των δύο σχολείων προσέγγισαν ο ένας τον άλλον, έκαναν διάλογο, αντάλλαξαν απόψεις ανάπτυξης περιβάλλοντος, αλληλεγγύης,  θα αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα, συναδελφικότητα και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Τέλος οι μαθητές του 50ου Γυμνασίου Αθήνας, πραγματοποίησαν δεντροφύτευση έχοντας το ρόλο των εθελοντών, συμβολικά στον αύλειο χώρο του σχολείου μας μια καρυδιά ιδέα του αρχηγού της αποστολής κ. Νικολόπουλου Νικόλαου κλ. ΠΕ17.

Για την συγκεκριμένη επίσκεψη-δράση του 50ου Γυμνασίου Αθηνών υπεύθυνοι καθηγητές είναι: Αρχηγός της εκδρομής είναι ο κ. Νικολόπουλος Νικόλαος, ΠΕ 17. 01 και συνοδοί καθηγητές οι κ.κ. Τριανταφυλλοπούλου Ευαγγελία ΠΕ02, Βρεττός Κων/νος ΠΕ0401, Ανδριόπουλος Παύλος ΠΕ02.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές του 50ου Γυμνασίου Αθηνών και τους καθηγητές τους υγεία και ευλογία με πολύ διάβασμα!!!