Συνεργασία του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και την ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΑΠΩΝ)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Δ.Ε. ΣΑΠΩΝ ΜΕ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ (Δ.Π.Θ.) ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΣΑΠΩΝ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ Δ.Π.Θ.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-17, το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών συνεργάζεται για μία ακόμη χρονιά  με το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο εκπόνησης της Πρακτικής Άσκησης φοιτητών/τριών του 3ου και 4ου έτους σπουδών του Τμήματος, κατά τη διάρκεια τόσο του χειμερινού όσο και του εαρινού εξαμήνου.

Η συνεργασία των φοιτητών/τριών με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Σαπών είναι γόνιμη και εποικοδομητική καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (παρακολουθήσεις μαθημάτων, επαφή με μαθητές/τριες όλων των τάξεων και ενεργός συμμετοχή στη διοργάνωση σχολικών εκδηλώσεων και στη διεξαγωγή σχολικών εορτών με χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, κτλ.).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Δ.Π.Θ.

Το Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών συνεργάστηκε κατά το σχολικό έτος 2016 -17 με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο εκπόνησης της Πρακτικής Άσκησης φοιτητών /τριών (27 Μαρτίου ? 7 Απριλίου), ύστερα από συνεννόηση και συνεργασία με τους φιλολόγους του σχολείου Ζερδελή Σοφία, Κεραμιδά Χρυσάνθη, Λουκά Μαρία και Σαββίδη Πέτρο. Η Πρακτική Άσκηση περιλαμβάνει διεξαγωγή δειγματικών διδασκαλιών από τους φιλολόγους του σχολείου και πραγματοποίηση ατομικών διδασκαλιών των φοιτητών/τριών, με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Δ.Ε. ΣΑΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΑΠΩΝ

Το Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών συνεργάστηκε και τη φετινή χρονιά με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Σαπών, στο πλαίσιο παρακολούθησης και πραγματοποίησης των Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ) φοιτητών/τριών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με στόχο την απόκτηση Παιδαγωγικής Επάρκειας. Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς Χατζηαγαπίου Ανδρέα και Μηλιώνη Ματθαίο, κλάδου ΠΕ19, Κανταρτζή Άννα ? Μαρία, κλάδου ΠΕ13 και Δημητρακάκη Αργυρή , κλάδου ΠΕ15.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως  Εκπαιδευτικοί φορείς ( ΓΥΜΝΑΣΙΟ Δ.Ε. ΣΑΠΩΝ,  Δ.Π.Θ.,  ΑΣΠΑΙΤΕ) μπορούν να συνεργαστούν άψογα για το καλό των μαθητών ειδικότερα και της εκπαίδευσης γενικότερα. Επίσης σημαντική είναι και η λειτουργία του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες αλλά βεβαίως και του Δ.Π.Θ.  στην Θράκη.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ