Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης και 2ου ΓΕΛ Λευκάδας στο Σχολείο μας

Την Παρασκευή , 31 Μαρτίου του 2017, το Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών είχε τη χαρά να φιλοξενήσει 34 μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης και τις υπεύθυνες καθηγήτριες  Ντάμπου Μαρία κλ.ΠΕ02, Γκαντούνα Μαρία κλ.ΠΕ01, Ζυγούρη Αναστασία  κλ.ΠΕ19 και τη Διευθύντρια του Σχολείου Παπανικοπούλου Πανάγιω κλ. ΠΕ03, στο πλαίσιο του προγράμματος που εκπονούν τη φετινή σχολική χρονιά: «Μαθητές δημοσιογράφοι εν δράσει??»      συνοδεία της Διευθύντριας του σχολείου και των υπεύθυνων καθηγητριών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες της Κοζάνης παρακολούθησαν ομιλία του Διευθυντή του Γυμνασίου Σαπών , κ. Βασιλειάδη Μιχαήλ, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του Γυμνασίου, μέσα από μία σύντομη ιστορική ανασκόπηση μέχρι σήμερα, και την σημασία της ίδρυσης του σχολείου μας ως Διαπολιτισμικού. Επίσης, ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, συμβολής των φιλολογικών μαθημάτων στον κριτικό εγγραμματισμό ετερογενών σχολικών τάξεων και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αλλόγλωσσοι μαθητές στην εκμάθηση της ελληνικής Γλώσσας, από εισήγηση που πραγματοποίησε η Υποδιευθύντρια του σχολείου Ζερδελή Σοφία.

Στη συνέχεια,   ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γυμνασίου μας, ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, με τους οποίους συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το σχολείο τους, τα μαθήματά τους, τις ασχολίες και τα ενδιαφέροντά τους και γενικά τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και αναφέρθηκαν σε έθιμα και παραδόσεις και της δικής τους περιοχής.  Ακολούθησαν εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική, θέατρο και χορούς. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή της Ροδόπης, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, να επισκεφτούν το Νομό και να συλλέξουν υλικό για το πρόγραμμά τους. Οι μαθητές της Κοζάνης έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

Επίσης την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το σχολείο μας και το 2ο ΓΕΛ Λευκάδας συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Αραβανή Κωνσταντίνου και των υπευθύνων Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο εξωσχολικών δραστηριοτήτων-εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σχολείου τους με θέμα: “Κομοτηνή η Πόλη των αντιθέσεων“. Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο μας, τους μαθητές μας, την περιοχή μας, την πολυπολιτισμικότητα της Ροδόπης  χόρεψαν με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης και του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και μνήμες για αυτούς.

Για μία ακόμη φορά έγινε εμφανές ότι η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, ο πολιτισμός και  κυρίως, οι κοινοί στόχοι και τα κοινά οράματα, ενώνουν ανθρώπους διαφορετικής εθνοπολιτισμικής, θρησκευτικής κοινωνικής κτλ. προέλευσης, μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες!

Ευχόμαστε στους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης και του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας καλή συνέχεια με υγεία, ευλογία και πολύ διάβασμα!!!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ