Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Σχολείο μας

 Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής  Εκπ/σης Σαπών   

 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 196 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, γιορτάστηκε την Παρασκευή, 24/3/17 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η επέτειος της 25ης Μαρτίου παρουσία μαθητών, καθηγητών και γονέων. Φέτος, επιλέξαμε να τιμήσουμε την ηρωική Έξοδο των κατοίκων του Μεσολογγίου τον Απρίλιο του 1826, ένα διαχρονικό σύμβολο αυτοθυσίας και ελεύθερης βούλησης.                                                                                                                                                                                  

 Το χρονικό της Εξόδου πλαισίωσαν, εξαιρετικά  αποδομένα από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας, αποσπάσματα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονυσίου Σολωμού, ποιήματα καθώς και πρωτότυπα άρθρα της εφημερίδας  Ελληνικά Χρονικά που εκδιδόταν μέσα στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας. Η παρουσίαση επενδύθηκε από τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου αλλά και από σύγχρονες διασκευές .        

 Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος παρουσιάστηκε θεατρικό υπό την καθοδήγηση της ομάδας φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ένα ακόμη θεατρικό από  το  4ο κεφάλαιο της  «Γυναίκας της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού. Η παρουσία και η συμμετοχή των παιδιών στο μικρό αυτό αφιέρωμα  ήταν υποδειγματική και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα όσων την παρακολούθησαν.                                                                                                              

Υπεύθυνες γιορτής :   κ. Λουκά Μαρία (ΠΕ 02,Φιλόλογος), κ. Φωλιά Αγλαΐα (ΠΕ 05,Γαλλικών) 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ