2ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Capture

Το σχολείο μας με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας προς την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM-Science Technology Engineering Mathematics) και την

ανάδειξη των αυριανών ταλέντων, προχωράει για πρώτη φορά στην συμμετοχή του στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γυμνασίων με θέμα την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Η εισαγωγή του STEM ως κεντρική επιλογή της χώρας μας είναι  μοναδικός δρόμος για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σημερινών μαθητών, μετέπειτα φοιτητών, είναι ο μοναδικός δρόμος για τη επιβίωση της πατρίδας μας. Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της καινοτομίας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ενσωμάτωσή της σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα είναι οι παράγοντες ανάπτυξης που θα αναδειχθούν τα επόμενα χρόνια. Η νεολαία μας έχει μοναδικό ταλέντο και το αποδεικνύει καθημερινά.», WROHELLAS, https://goo.gl/ZebZio

 

Έτσι μέσα από τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η συμμετοχή του σχολείου μας απαρτίζεται από τις 3 ομάδες:

 1. Όνομα ομάδας: RoboWarriors
 • Αγγελίδης Δημήτριος
 • Κενανίδης Μιχαήλ
 • Πεχλιβάνης Σταύρος
 1. Όνομα ομάδας: Robo Sap!ens
 • Γιαννακόπουλος Ευάγγελος
 • Κιλινκαρίδης Λεωνίδας
 • Παλά Χασάν Οκάν
 1. Όνομα ομάδας: Sapes Cyborgs
 • Γιανγκαμποζίδης Μαρτίνος
 • Κοπανάκης Γεώργιος

Προπονητές των ομάδων και αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι οι εκπαιδευτικοί Χατζηαγαπίου Ανδρέας (ΠΕ19) και Δρόσου Όλγα (ΠΕ12.05).

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γυμνασίου χωρίζεται σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση είναι φάση των προκριματικών της εκάστοτε περιφέρειας. Στην δική μας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι περιφερειακοί-προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 5/3/2017  και ώρα 11:00π.μ έως 2:00μ.μ., στην αίθουσα του Ερευνητικού  Κέντρου «Αθηνά» ? Ξάνθη (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, Τηλ.: 2541 078787). Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου, Τελικός των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης στο ΟΑΚΑ.

map

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε την Κυριακή 5/3/2017  και ώρα 11:00π.μ έως 2:00μ.μ., στην αίθουσα του Ερευνητικού  Κέντρου «Αθηνά» ? Ξάνθη (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων) για την ηθική ενίσχυση των παιδιών μας. (Οδηγίες πλοήγησης στην διεύθυνση https://goo.gl/fjGFGL). Αναμένουμε με ενθουσιασμό τη δική σας ανταπόκριση!

Ας ευχηθούμε Καλή Επιτυχία και στις 3 ομάδες μας

Χατζηαγαπίου Ανδρέας

Δρόσου Όλγα