Ώρα του Κώδικα Τελικά Αποτελέσματα – Στατιστικά

Η Ώρα του Κώδικα για το Γυμνάσιο μας τελείωσε. Την προηγούμενη εβδομάδα 21-28 Νοεμβρίου 2016 ο εκπαιδευτικός Χατζηαγαπίου Ανδρέας (ΠΕ19) στο σχολείο μας διοργάνωσε και υποστήριξε έναν ενδοσχολικό διαγωνισμό προγραμματισμού υπό την στήριξη του Hour of Code, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την εισαγωγή της Επιστήμης των Υπολογιστών σε περισσότερα δημόσια σχολεία με καλοσχεδιασμένες δοκιμασίες κλιμακούμενης δυσκολίας ώστε να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να δείξει ότι ο καθένας μπορεί να μάθει τα βασικά. Ένας μεγάλος αριθμός εταίρων εργάστηκαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα (συμπεριλαμβανομένου της Microsoft, Apple, Amazon κ.α.).

Hour of CodeΣτο σχολείο μας η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Συνολικά με την Ώρα του Κώδικα ασχολήθηκαν 210 (63 από την Α’, 77 από την Β’, 70 από την Γ’) μαθητές και μαθήτριες ολοκληρώνοντας στο σύνολο 4531 επίπεδα γράφοντας 38.819 γραμμές κώδικα, πάνω σε κλιμακούμενης δυσκολίας δοκιμασίες για εξάσκηση αφιερώνοντας τουλάχιστον μια ώρα στον προγραμματισμό άπαντες. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι μια μεγάλη μερίδα μαθητών αφιερώνοντας τον ελεύθερο τους χρόνο ασχολήθηκαν περισσότερες από 5 ώρες εκτός σχολείου με τον προγραμματισμό.

Συγχαρητήρια στους πρώτους μαθητές από κάθε τάξηHour of Code

  • Α’ Τάξη: ΚΙΛΙΝΚΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ολοκλήρωσε 138 επίπεδα και έγραψε 903 γραμμές κώδικα)
  • Β’ Τάξη: ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ  (ολοκλήρωσε 507 επίπεδα και έγραψε 3063 γραμμές κώδικα)
  • Γ’ Τάξη: ΣΑΜΠΑΤΖΕ ΡΟΥΣΛΑΝ (ολοκλήρωσε 139 επίπεδα και έγραψε 1660 γραμμές κώδικα)

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των 10 πρώτων μαθητών από κάθε τάξη πατώντας σε ΑΥΤΗ τη σελίδα.

Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς που δοκίμασαν την Ώρα του Κώδικα και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον προγραμματισμό μέσα από τις ίδιες δοκιμασίες που προσπάθησαν και οι μαθητές τους.

Ξανά πάλι για την επόμενη Ώρα του Κώδικα το Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2017.