Έκθεση Τροχαίας 2011

Με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών την «Έκθεση Τροχαίας 2011», που διοργάνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης στην αίθουσα θεάτρου του Σχολείου τους, από τις 11 ως τις 13 Οκτωβρίου.

Μέσω προβολής διαφανειών και βιντεοταινιών, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Προβληματίστηκαν σχετικά με τις αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων και το ρόλο της ταχύτητας, της μέθης και της χρήσης του κινητού τηλεφώνου στην πρόκληση τους. Κατόπιν ξεναγήθηκαν από τους τροχονόμους στο χώρο της έκθεσης που περιελάμβανε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αφίσες και εκθέματα αστυνομικού εξοπλισμού. Συζήτησαν μαζί τους για τους τρόπους ασφαλής μετακίνησης και κυκλοφορίας στους δρόμους, για τη χρήση των ζωνών ασφαλείας κατά την οδήγηση, και του κράνους από τους δικυκλιστές, άκουσαν τις συμβουλές και τις παραινέσεις τους και παρέλαβαν σχετικό έντυπο υλικό.

Η έκθεση τελικά πέτυχε το στόχος της,

να ευαισθητοποιήσει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας – τους μαθητές μας – σε θέματα κυκλοφοριακής διαπαιδαγώγησης και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διεύθυνση του Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης που επέλεξε το χώρο του Θεάτρου του Σχολείου για να φιλοξενήσει την Έκθεσή του με θέμα: «Κυκλοφοριακή Αγωγή ? Οδική ασφάλεια ? Πρόσληψη τροχαίων ατυχημάτων» 2011, που είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής Σαπών σε θέματα οδικής ασφάλεια και κυκλοφοριακής διαπαιδαγώγησης.