Παράδειγμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού από το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Στο πλαίσιο της δράσης «Εθελοντικό Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων» και με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών Ν. Ροδόπης, προτάθηκε στη μαθήτρια της  Γ΄ Γυμνασίου του σχολ. ετους 2010-2011, Γ.Ε. να δωρίσει τα βιβλία της, ειδικής έκδοσης βιβλίων του ΟΕΔΒ για μαθητές με προβλήματα όρασης, που με ιδιαίτερη επιμέλεια χρησιμοποίησε όλη τη χρονιά.

Η μαθήτρια ευαισθητοποιημένη στην ιδέα του εθελοντισμού και του σεβασμού στο σχολικό βιβλίο ως δημόσιο αγαθό, με αυτενέργεια και διάθεση συμμετοχής αποδέχτηκε με προθυμία το κάλεσμα.

Μέσω υπηρεσίας του ΥΠΔΒΜΘ, αναζητήθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου και εντοπίστηκε όμοια περίπτωση φοιτώντα μαθητή στο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου Ν. Σερρών που με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης ανταποκρίθηκε, καθώς η ενέργεια αυτή συμβάλλει έστω και στο ελάχιστο, στην οικονομική και χρηστική αντιμετώπιση της έλλειψης διδακτικών βιβλίων την παρούσα σχολική χρονιά.

Από τη Διευθύντρια λοιπόν του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών Ν. Ροδόπης κα. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 παραδόθηκε στο γραφείο του Διευθυντή του Γυμνασίου Σιδηροκάστρου Ν. Σερρών κ. Χαραλαμπίδη Γεώργιου ένα δέμα με βιβλία της Γ΄ Γυμνασίου, προκειμένου να επιδοθούν στο μαθητή Κ.Κ. του σχολείου.