Αγιασμός

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 χτύπησε το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς 2011-2012 και στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευση Σάπων για να τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Διευθύντριες του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου, καθηγητές, γονείς και φυσικά όλοι οι μαθητές. Ευχές απηύθυναν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Κάλιστος, ο πατέρας Ευάγγελος, ο Αντιδήμαρχος και η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Ζαφειρούλα Κοτσάκη η οποία στο χαιρετισμό της ανέφερε:

«Η Παιδεία είναι θέμα όλων των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, της κοινωνίας. Είναι θέμα δικό μας.

Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, με πολλές και σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Μαζί, θα συνεργαστούμε, με αλληλεγγύη, εθελοντισμό και εργατικότητα να πετύχουμε το μέγιστο προς όφελος του μέλλοντος της κοινωνίας μας που είστε εσείς: οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν σήμερα στα σχολεία μας.

Με την άμεση ενεργοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου, αλλά και με την ουσιαστική βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και των γονέων και κηδεμόνων θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της καθυστέρησης των διδακτικών βιβλίων.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους και όλες μία χρονιά δημιουργική με υγεία, δύναμη, έμπνευση και αισιοδοξία.

Καλωσορίζουμε δε, τους νέους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης που φέτος ήρθαν στην «αγκαλιά» του σχολείου μας.

Καλή επιτυχία, καλή πρόοδο ?.. και Καλή Σχολική Χρονιά!»